Ετικέτες

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Φύτρα Φρέσκα ! Η πιο ζωντανή τροφή - φυσική πηγή νεότητας



Τι είναι τα φύτρα;

Κάθε σπόρος (από σιτηρά, ψυχανθή λαχανικά, όσπρια κλπ) κάτω από ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας διακόπτει το λήθαργό του, φυτρώνει και αναπτύσσεται ώστε να προκύψει ένα νέο φυτό. Ως φύτρο θεωρείται το πρώιμο στάδιο του φυτρώματος ενός σπόρου ο οποίος μόλις έχει διακόψει το λήθαργό του, δίνοντας ένα μικρό, τρυφερό βλαστό που προέρχεται από την ανάπτυξη του φυτικού εμβρύου. Προκειμένου να διακοπεί ο λήθαργος και να αρχίσει η ανάπτυξη του νεαρού αυτού βλαστού, η φύση έχει προνοήσει ώστε το επίπεδο των αποθησαυριστικών ουσιών (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, ιχνοστοιχεία κ.α.) που περιέχονται στο σπόρο, να απελευθερώνονται - αποδεσμεύονται με τη δράση ενζύμων. Για το λόγο αυτό τα φύτρα αποτελούν εξαιρετικά ισορροπημένη και θρεπτική τροφή.

Διατροφική αξία φύτρων

Τα φύτρα περιέχουν λίγες θερμίδες και λιπαρά και είναι φυσική πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και βιταμινών, ειδικά το χειμώνα, που τα φρούτα και τα λαχανικά είναι περιορισμένα. Χάρη σε κάποια χημικά μόρια που περιέχουν, τροφοδοτούν τον οργανισμό με ενέργεια και μας αναζωογονούν. Βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων και καθυστερούν τη γήρανση. Τα φύτρα παρέχουν δύο σημαντικά στοιχεία στη διατροφή μας – μια σταθερή πηγή βιταμινών όλο το χρόνο και υψηλή περιεκτικότητα ενζύμων
Και τα δύο αυτά στοιχεία διατηρούν υψηλή την ενζυματική δράση του σώματός μας.

Τα ένζυμα, που αποτελούνται από βιταμίνες και μέταλλα, είναι ο πιο ζωτικής σημασίας παράγοντας που διατηρεί ζωντανές όλες τις λειτουργίες του σώματός μας. Χωρίς τα ένζυμα θα πεθαίναμε. Η βασική αιτία της γήρανσης είναι ακριβώς αυτή, δηλαδή η έλλειψη ενζύμων. Η απώλεια των ενζύμων του σώματος είναι που μειώνει τις ζωτικές λειτουργίες των κυττάρων. Καθώς μειώνεται η λειτουργία των κυττάρων, δεν έχουν την ικανότητα να αναπαράγονται τόσο γρήγορα. Συγχρόνως καθώς μειώνεται η δράση των ενζύμων τα κύτταρα γίνονται πιο ευάλωτα σε βλάβες από ελεύθερες ρίζες και άλλες τοξικές ουσίες που εμποδίζουν ακόμη περισσότερο την αναπαραγωγή τους.

Καθώς περνάνε τα χρόνια, η αιτία που προκαλεί τη γήρανση και την ευαισθησία σε ασθένειες είναι ακριβώς η ανικανότητα του σώματος να αντικαταστήσει τα παλιά κύτταρα με νέα και υγιή, σε αρκετά γρήγορο ρυθμό σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη απώλεια ενζύμων του σώματος.
Γι αυτό το λόγο το ανοσοποιητικό σύστημα τείνει να είναι πιο ευάλωτο καθώς μεγαλώνουμε. Διατηρώντας τη δράση των ενζύμων στο σώμα μας στα μέγιστα επίπεδα, θα μας βοηθήσει να παραμείνουμε βιολογικά νέοι και υγιείς. Αυτό ακριβώς είναι που κάνουν τα φύτρα και γι αυτό το λόγο μπορούμε να τα αποκαλέσουμε φυσική πηγή νεότητας.

Πρόταση διατροφής:

Τα φύτρα είναι τρυφερά και τρώγονται ωμά ή ανακατεμένα σε σαλάτες, σε όσπρια, σε δημητριακά, σε ζυμαρικά, σε σάντουιτς, ακόμη και σε χυμούς ή σε σούπες.

Ποικιλία
  1. Φρέσκα φύτρα Άλφαλφα      
                                                                                  
  2.  Φρέσκα φύτρα Wok Trio Ρεβύθι, φασόλι κόκκινο & φασόλι ροβίτσα
  3. Φρέσκα φύτρα Τrio - Πατζάρι, άλφάλφα, σκόρδο 
  4. Φρέσκα φύτρα Σπαραγγιού  
     
  5. Φρέσκα φύτρα Ρέβας
                                                                                                 
     
  6. Φρέσκα φύτρα Ραπανάκι
                                                                                          
     
  7.  Φρέσκα φύτρα Πράσου 
  8. Φρέσκα φύτρα Σκόρδου 


Περισσότερες πληροφορίες  καθώς και αναλυτικά διατροφικά στοιχεία για κάθε φύτρο www.plusorganica.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου