Ετικέτες

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

Γίγαντες στο φούρνο! Αυθεντική συνταγή Πρεσπών!


Συστατικά

Μισό κιλό γίγαντες
Δύο μεγάλα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
Δύο μεγάλα ψιλοκομμένα καρότα
Δύο κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
Μισή κούπα πελτέ ντομάτας
Ένα ματσάκι μαϊδανό με λίγο σέλινο μαζί
Λίγο σκόρδο κατά προτίμηση
Μια κουταλιά ρίγανη

Φασόλια Γίγαντες βιολογικά Βιόδωρος γαία

Προέλευση Φλώρινα
Μια κουταλιά δυόσμο ξερό ή χλωρό εάν έχουμε
Μια κουταλιά κόκκινο πιπέρι ή μπούκοβο
Μια κούπα λάδι.
Πλένουμε τα φασόλια. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα (όχι
χύτρα) με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια
βράση, κλείνουμε το μάτι κουζίνας και τα αφήνουμε μια
(1) ώρα περίπου για να μουλιάσουν καλά. ( Με αυτόν τον
τρόπο δεν χρειάζεται να τα μουσκέψουμε από το βραδύς)
Αφού φουσκώσουν τα φασόλια μας τα πλένουμε καλά και
τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τα ψιλοκομμένα καρότα.
Μέσα στο ταψί μας τώρα βάζουμε τα ψιλοκομμένα
κρεμμύδια και τις ψιλοκομμένες πιπεριές, ρίχνουμε
το λάδι και τα σωτάρουμε έως ότου μαραθούν λίγο.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας τον μαϊδανό και
όλα τα μυρωδικά μας.
Αφού έχουν βράσει τα φασόλια τα ρίχνουμε στο ταψί μαζί
με το ζουμί τους και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 45'
λεπτά περίπου. Δεν πρέπει να χάσουν όλο το ζουμί τους,
     άμα χρειαστεί ρίχνουμε λίγο βραστό νερό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου