- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 1 μήλο κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 αχλάδια κομμένα σε μικρούς κύβους
- 1 μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 ακτινίδιο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1/2 πορτοκάλι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 40 γρ. φύτρα Άλφαλφα
- 50 γρ. καρύδια
- 30 γρ. κάσιους
- 30 γρ. φιστίκια
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι της αρεσκείας σας
- 6 κουταλάκια του γλυκού μέλι
- κανέλλα
Σημ. Οι ποσότητες των φρούτων & των ξηρών καρπών μπορούν ν’ αλλάξουν κατά βούληση & ανάλογα με τα γούστα σας.
Παρασκευή
Τοποθετούμε τα κομμένα φρούτα σε ένα
μπολ, τα ραντίζουμε με το χυμό 1/2 πορτοκαλιού, τα σκεπάζουμε με
μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου να
ομογενοποιηθούν οι γεύσεις. Θρυματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
Μοιράζουμε σε 6 μπολάκια σερβιρίσματος το τριμμένο μπισκότο και
στρώνουμε επάνω εναλλάξ φρούτα* – γιαούρτι – φύτρα Αλφαλφα – ξηρούς καρπούς. Φτιάχνουμε έτσι 2 στρώσεις και στην τελευταία
πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα και προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού
μέλι.
Καλή σας απόλαυση!
*Όταν βάζουμε τα φρούτα, αν θέλουμε,
μπορούμΦύτραε να τα ραντίσουμε με λίγο από το χυμό πορτοκαλιού και τα υγρά
που έχουν αφήσει μέσα στο μπολ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου