Ετικέτες

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι, ξηρούς καρπούς & φύτρα Άλφαλφα

Υλικά:
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 μήλο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 αχλάδια κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 ακτινίδιο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 πορτοκάλι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 40 γρ. φύτρα Άλφαλφα
  • 50 γρ. καρύδια
  • 30 γρ. κάσιους
  • 30 γρ. φιστίκια
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι της αρεσκείας σας
  • 6 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • κανέλλα
Σημ. Οι ποσότητες των φρούτων & των ξηρών καρπών μπορούν ν’ αλλάξουν κατά βούληση & ανάλογα με τα γούστα σας.


Παρασκευή
Τοποθετούμε τα κομμένα φρούτα σε ένα μπολ, τα ραντίζουμε με το χυμό 1/2 πορτοκαλιού, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις. Θρυματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Μοιράζουμε σε 6 μπολάκια σερβιρίσματος το τριμμένο μπισκότο και στρώνουμε επάνω εναλλάξ φρούτα* – γιαούρτι – φύτρα Αλφαλφα – ξηρούς καρπούς. Φτιάχνουμε έτσι 2 στρώσεις και στην τελευταία πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα και προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού μέλι.
Καλή σας απόλαυση!
*Όταν βάζουμε τα φρούτα, αν θέλουμε, μπορούμΦύτραε να τα ραντίσουμε με λίγο από το χυμό πορτοκαλιού και τα υγρά που έχουν αφήσει μέσα στο μπολ.


Δείτε όλα τα φύτρα εδώ




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου