Ετικέτες

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ταμπουλέ με κινόα και φύτρες σιταριού {archefytro}

Υλικά:
  • Κινόα
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο
  • Κρεμμύδι ξερό
  • Ντοματίνια Σαντορίνης
  • Μαϊντανός
  • Δυόσμος
  • Φύτρες σιταριού {archefytro}
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι    

    Παρασκευή
    Κατ’ αρχήν να πούμε ότι είναι μια πολύ υγιεινή, δυναμωτική και δροσερή παραλλαγή της παραδοσιακής ταμπουλέ.
    Βράζουμε το κινόα να μαλακώσει και βάζουμε ( αφού το στραγγίσουμε ) σε ένα βαθύ σκεύος.
    Ψιλοκόβουμε μπόλικο μαϊντανό και δυόσμο και το προσθέτουμε στο κινόα (η αναλογία εξαρτάται από τη βούληση του καθενός, αλλά συνήθως ο μαϊντανός υπερτερεί).
    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια ( ξερά και φρέσκα ) και προσθέτουμε και τις φύτρες σιταριού {archefytro}.
    Έχουμε αφήσει τα ντοματίνια τελευταία τα οποία έχουμε κόψει στην μέση και έχουμε βάλει σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο αλατάκι, πιπεράκι στο φούρνου στους 160 c μέχρι να μισομαραθούν. Τα βάζουμε και αυτά μέσα στο σκεύος, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο και χυμό λεμόνι, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε την γεύση και ανακατεύουμε ευγενικά να μην λειώσουν τα ευαίσθητα υλικά μας. Αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να ενσωματωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε. Θα δείξει πολύ πιο όμορφη η σαλάτα μας εάν βάλουμε από πάνω λίγες φύτρες και γύρω γύρω μερικά ντοματίνια.




    πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου