Υλικά:
- ζυμαρικό κοχυλάκι
- ηλιόσπορο ψίχα
- αρακά
- πιπεριά κόκκινη
- πιπεριά κίτρινη
- ντομάτα
- ροβίτσα
- βιολογικές φύτρες φακής
- μπρόκολο
- γλιστρίδα
- κρεμμυδάκι φρέσκο
- άνηθο
- ελαιόλαδο
- ξίδι κρασιού
- αβοκάντο
- γιαούρτι
- σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
βιολογικά φύτρα φακής |
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το κοχυλάκι βρασμένο, τις βιολογικές φύτρες φακής,
τη γλιστρίδα σε φούντες, το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τον άνηθο
ψιλοκομμένο, το μπρόκολο βρασμένο και κομμένο σε μικρές φουντίτσες, την
ψίχα ηλιόσπορου, τον αρακά βρασμένο, τις πιπεριές κομμένες ζαράκια, τη
ροβίτσα βρασμένη και τη ντομάτα και το αγγούρι κομμένα σε ζάρια.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα
βάζοντας τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπώντας τα καλά. Όταν
ομογενοποιηθούν ελέγχουμε εάν είναι πολύ πηχτή η σάλτσα μας. Εάν είναι
προσθέτουμε λίγο νερό για να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα πάνω από τα σαλατικά
μας. Ανακατεύουμε, σερβίρουμε, προσθέτουμε λίγη σάλτσα ξανά από πάνω και
στολίζουμε με φύτρες φακής χωρίς σάλτσα και φουντίτσες μπρόκολο.
Νικόλαος Φωτιάδης
δείτε όλα τα φύτρα εδώ
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου