Ετικέτες

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ποντιακή μανιταρόσουπα με κορκότο και φύτρα σιταριού

Υλικά:
  • Μανιτάρια
  • Κρεμμύδι
  • Σκόρδο (λίγο)
  • Βιολογικές φύτρες σιταριού {archefytro}
  • Βούτυρο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλεύρι
  • Κορκότο (σπασμένο σιτάρι)
  • Κρουτόν με πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
φύτρo σιταριού βιολογικό

Παρασκευή
Τσιγαρίζουμε με το βούτυρο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις σκουρύνουν ρίχνουμε τα μανιτάρια  κομμένα φέτες και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Όταν μαραθούν πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αφήνουμε να καβουρντιστεί για να φύγει η αλευρίλα.
Προσθέτουμε νερό ή αν θέλουμε ζωμό λαχανικών ή κότας και αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις κοχλάσει προσθέτουμε το κορκότο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε μέχρι να βράσουν τα υλικά μας. Προσέχουμε να ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για να μην κάτσει κάτω το αλεύρι και κολλήσει. Αν μας σβολιάσει ανακατεύουμε με σύρμα. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε τις φύτρες σιταριού {archefytro} και στο σερβίρισμα βάζουμε μια φουντίτσα από τις φύτρες, κρουτόν και ένα << κορδόνι ελαιόλαδο >>.

 Δείτε όλα τα βιολογικά φύτρα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου